banner

Menu:

Links:

- Verbond der Belgische reflexologen
- Beroepsvereniging van Reflexologen Belgiƫ
- voetreflex-info.be

Voetreflexologie

Voetreflexologie is een massage die ervan uitgaat dat het gehele lichaam zich weerspiegelt in de voeten. Ons lichaam is verdeeld in tien verticale zones. Deze lopen van het hoofd naar de voeten.Op de handen en voeten, eindpunten van de verticale zones, vinden we reflexgebieden die met bepaalde lichaamsdelen overeenstemmen.

foto Wanneer de functie van een orgaan gestoord is, dan geeft deze zone een pijnlijk gevoel. De oorzaak van deze pijn is dat de energiebaan van dit orgaan een blokkade vertoont. De ervaren reflexoloog kan ze daar duidelijk voelen. Door reflexzone-massage kunnen deze energieblokkades opgeheven worden. Tevens bevordert het een goede lichaamsdoorbloeding.

Via de voeten wordt het hele lichaam geactiveerd

De meeste storingen in het organisme kunnen opgeheven worden via massagedruk op de reflexzones. Massagedruk stimuleert de lichaamseigen energie. Het lichaam reageert met intensieve bloedtoevoer naar de relfexzones en de overeenstemmende gestoorde organen. De lymfevloeistof wordt geprikkeld en giftige stoffen worden via het bloed getransporteerd en uitgescheiden.

De reflexzone-massage beperkt zich niet alleen tot gestoorde organen of lichaamsdelen, maar zij omvat in regel het geheel van reflexzones.

Dankzij de massage kan het lichaam zichzelf genezen en krijgt het meer weerstand.

Vooral aangewezen bij:

Moniek Beck is erkend lid van het Nationaal Verbond der Belgische Voetreflexologen en BeVo, de beroepsvereniging van Reflexologisten België .

Moniek Beck is ook te vinden op www.voetreflex-info.be